Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Kölyöklabor

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2016 szeptemberétől a BASF ismeretterjesztő programjának. A Kids’ Lab – Kölyöklabor célja, felkelteni a kisiskolások érdeklődését a kémia iránt, emlékezetessé tenni számukra az első találkozást egy laboratóriummal. A diákok biztonságos, kifejezetten gyerekek számára berendezett környezetben, játékos foglalkozásokon, védőfelszerelésben, szakember irányításával kísérletezhetnek.

A Clever Foodies – Étkezz okosan! című program során a gyerekek megtudhatják, miért egészségesek a zöldségek és a gyümölcsök, milyen folyadékkal lehet kimutatni a C-vitamin jelenlétét egy gyümölcsben és hogyan csoportosítjuk a vitaminokat, de kideríthetik azt is, hogy az orrunk vagy a szemünk dönti-e el, hogy mi tűnik finomnak és mi nem.

A kémiát népszerűsítő első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg a BASF németországi központjában Ludwigshafenben. Ma már a világ 33 országában, évente több mint 100.000 iskolás vehet részt a foglalkozásokon.

A Clever Foodies – Étkezz okosan!  programra elsősorban 6-8. osztályos iskolai csoportok jelentkezését várjuk a weboldalunkon keresztül. Egy időpontra maximum 32 gyermeket tudunk fogadni!
Kérjük, hogy részvételi igényüket a látogatás időpontja előtt legalább egy héttel jelezzék!

Bővebb információk a BASF-ről: