Nyitvatartás Jegyárak Megközelítés Csoportos bejelentkezés
A mi bolygónk – A Föld hete az Agórában

A mi bolygónk – A Föld hete az Agórában

Milyen hatással lenne a Földünkre, ha a méhek kipusztulnának? Miért veszélyeztettek a denevérfajok? Elképzelhető-e akár -90 Celsius-fokos hideg is a Földön? Miért fontos a műanyaghulladékot típusonként szétválasztani? A Föld napja alkalmából áprilisban bolygónk és a környezetvédelem kerül a középpontba az Agórában. 2024. április 20-án, szombaton a Hétvégi tudomány című foglalkozássorozat keretében kiderül, mit nevezünk bioműanyagnak, és lehet-e műanyagokat növényi anyagokból előállítani, április 27-én pedig saját Föld-modellt festhetnek a gyerekek a Kreatív tudomány elnevezésű programon. Az ismeretterjesztő előadásokból megtudhatják az érdeklődők, mindig 24 órából állt-e a Földön egy nap, a hüllők és a majmok milyen szerepet játszhatnak a beporzásban, de azt is számba vehetjük, hány különböző – látható és láthatatlan – állattal osztjuk meg a lakásunkat. 
A növények és az állatok bioritmusa több tízmillió éve a napkelte és napnyugta váltakozása szerint működik. A fényszennyezés kérdését járja körbe A fény sötét oldala című, új planetáriumi film is, amely bemutatja, hogyan változtatták meg a mesterséges fényforrások az életünket, egy ismeretterjesztő előadás pedig a Csillagoségbolt parkokba kalauzolja el a látogatókat, az ilyen mesterséges megvilágítástól mentes területen akár kétezer fénypontot is számlálhatunk az éjszakai égbolton.

A Föld hetéhez kapcsolódó programjainkról ITT olvashatnak bővebben. 
 

 

Hírlevél logo

Hírlevél-feliratkozás

Nem akarsz lemaradni semmiről? Iratkozz fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítünk a nálunk zajló programokról, legfrissebb eseményekről!