Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Gondold zöldRE! – Játssz velünk az Európai Hulladékcsökkentési Héten!

Idén 2017. november 18-án veszi kezdetét az Európai Hulladékcsökkentési Hét, melyhez az Agóra is csatlakozott. Ebben az évben a keletkezett hulladékmennyiség mérséklésének egyéni, egyszerű megoldásai kerültek fókuszba.

Ebben a szellemben hirdetünk játékot: az újrahasznosítás, újrahasználat témakörében várjuk a kreatív ötleteket az alábbi kategóriákban.

  1. A házi újrahasznosítás jó gyakorlatai: Fogj egy funkcióját vesztett, elromlott, vagy éppen a sarokban porosodó tárgyat, és álmodj neki új életet! Otthon is megvalósítható munkákat várunk, mely során a kidobásra ítélt holmik újjászületnek, megszépülnek, és így válnak újra használhatóvá. Öntsd formába kreativitásod egy zöldebb holnapért! Természetesen korábban készült ide illő tárgyakat is elővehetsz. Készíts pár fotót, egy rövid szöveges ismertetőt a munkádról, és küldd el nekünk emailben.
  2. Milyennek látsz egy zöldebb Földet?: A gondolataidat inkább szavakba öntenéd? Írd le mindennapi „zöldítő” ötleteidet arról, hogy szerinted milyen egyéni lehetőségei vannak a hulladék-keletkezés megelőzésének, mit tanácsolsz azoknak, akik szeretnének hulladékmentes életet élni, de a saját jó példádat is bemutathatod. Küldhetsz listát vagy rövid esszét, legfeljebb egy oldal terjedelemben.

A munkákat a kapcsolat@agoradebrecen.hu címre várjuk 2017. november 26-án éjfélig.

A legkreatívabb javaslatokat összegyűjtjük és megosztjuk a közösségi oldalunkon, az ötletgazdákat pedig környezettudatos ajándékokkal és családi belépőjegyekkel díjazzuk.