Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

A tűztornádótól a csillagokig – Esti programok az Agórában

 

Mi is az a tűztornádó? Hogyan festhetjük zöldre a tüzet? Lángra lobbanthatunk-e egy kendőt úgy, hogy annak nem esik baja? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Agóra csak szerda esténként látható kísérleti bemutatója. Augusztusban is izgalmas tudományos kalandokkal várja az élményközpont a látogatókat szerda esténként és augusztus 19-én egy alkalommal csütörtökön is. A program keretein belül nemcsak az Agóra egyedülálló interaktív játékait próbálhatják ki az érdeklődők, de megnézhetnek különleges rövidfilmeket a planetáriumban, valamint jó idő esetén naplemente után, 21 óra 30 perctől távcsővel kémlelhetik az eget.
A programokhoz előzetes regisztráció szükséges ezen a linken.
A programra jegyek korlátozott számban 2.500 Ft-os áron kaphatók. A fizetés a regisztrációt és az emailes visszaigazolást követően kizárólag előreutalással történhet, legkésőbb a program napján 13 óráig.
Kérjük, a programra pontosan érkezzenek!

PROGRAMOK

Planetárium: Ragyogó égbolt
Időpontok: 20:15, 20:40, 21:30, 22:00, 22:30
A planetáriumi műsorban két teljeskupolás-rövidfilmet mutatunk be. Az első a tejútrendszer legmélyére kalauzolja el az érdeklődőket az Európai Déli Obszervatórium speciális teleszkópja segítségével, majd egzotikus vidékekre repít Eric Freeman saját elektronikus zenei kompozíciójához készült, magával ragadó timelapse videója.
A 15 perces planetáriumi programra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni. Regisztráció a pénztárban. A planetáriumban javasoljuk a maszk használatát.

Fényes kísérletek
21:00-21:25
Mi is az a tűztornádó? Hogyan festhetjük zöldre a tüzet? Lángra lobbanthatunk egy kendőt úgy, hogy annak nem esik baja? Létezik olyan kémiai reakció, mely során az elegy nem felrobban vagy pezseg, hanem világít a sötétben? Minderre fény derül az Agóra látványos kísérleti bemutatóján.

Kémleld az eget!
21:30-tól 22:30-ig
Jó idő esetén az Agóra épülete előtti parkolóban felállított távcsövön keresztül a látogatók megcsodálhatják a Holdat, de megfigyelhetnek csillaghalmazokat és kettőscsillagokat is csillagász szakember vezetésével.

Fedezd fel az Interaktív teret!
Lehet-e képet kivágni egy vízsugárból? Melyik az a hangszer, amelyen érintés nélkül lehet játszani? Hangra vagy fényre reagálunk gyorsabban? Az Agóra Tudományos Élményközpont legalsó szintjén több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek izgalmas és játékos módon mutatják be a különböző tudományos jelenségeket.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az átutaláshoz szükséges tudnivalók:
Cégnév: Agóra Közhasznú Nonprofit Kft.
Számlaszám: 11738008-20884217 (OTP Bank Nyrt.)
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel a program címét, a látogatás dátumát és a regisztráló nevét.

Kérjük, ismerjék meg Viharszabályzatunkat, és tájékozódjanak biztonsági intézkedéseinkről és a látogatás feltételeiről is!

A programra érkező látogatóinkat kérjük, hogy a Dóczy József utca felől megközelíthető, az egyetem főépülete mellett található “A” jelzésű kaput használják, amely 24 órában üzemel. Az ingyenes parkolást úgy tudjuk biztosítani, ha a bejáratnál kapott belépőszelvényt magával hozza, és mi az élményközpont pénztárában azt érvényesítjük.