Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Science Expedition – Fedezd fel velünk a tudományt!

‍A National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány és az NI Hungary Kft. szervezésében megrendezésre kerülő Science Expedition célja megkedveltetni a diákokkal a természettudományokat, hogy nagyobb eséllyel válasszák a tudományos, mérnöki és informatika pályákat. Az idei évben debütáló rendezvény a tudományos felfedezések világába kalauzolja el a látogatókat, a gyermekek az általuk választott expedíción keresztül ismerhetik meg a ma legjelentősebb mérnöki, környezetvédelmi és űrkutatási kihívásait, és oldhatják meg azokat játékos módon. Ezen belül találkozhatnak robotikával, részt vehetnek űrkutatással kapcsolatos kvízben, megmérhetik reakcióidejüket, kipróbálhatják, forrasztással hogyan tudnak megjavítani egy terméket, áramot termelhetnek páros bicikliverseny során, és próbára tehetik a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismereteiket. A program elsősorban az általános iskolás korosztályt célozza meg, azonban tartalmas kikapcsolódást kínál az egész család számára.

A rendezvény Facebook eseménye ITT érhető el.

‍Fontos információk:

Az egyes expedíciók teljesítése egy félórát vesz igénybe.

A rendezvényre csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni, ezért a program idősávokban látogatható, valamint kiegészül a Felfedezők Kertjével, és a belépőjeggyel a Botanikus Kert is ingyenesen járható be.
‍‍‍
Jegyvásárlás:

Felnőtt jegy (1000 Ft), Gyermekjegy (500 Ft)

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a délelőtti idősávokra csak nagyon korlátozott számban lehet már csak belépőjegyet vásárolni a helyszínen, ezért azt javasoljuk, hogy inkább a délutáni órákban érkezzenek.

A helyszínen, az Agórában pénztári nyitvatartási időben lehet belépőjegyet vásárolni elővételben, ám a rendezvény előtti két napon hosszított nyitvatartással üzemel az élményközpont pénztára, így 2019. október 17-én, csütörtökön és október 18-án, pénteken 10-től 17:30-ig lehet elővételes jegyet venni. (Figyelem! 2019. október 18-án, pénteken csak a pénztár tart nyitva, az élményközpont nem fogad látogatókat!)