Nyitvatartás Jegyárak Megközelítés Csoportos bejelentkezés
BASF Kölyöklabor

BASF Kölyöklabor

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2016 szeptemberétől a BASF ismeretterjesztő programjának. A Kids’ Lab – Kölyöklabor célja, felkelteni a kisiskolások érdeklődését a kémia iránt, emlékezetessé tenni számukra az első találkozást egy laboratóriummal. A diákok biztonságos, kifejezetten gyerekek számára berendezett környezetben, játékos foglalkozásokon, védőfelszerelésben, szakember irányításával kísérletezhetnek.

PlasticLab – Műanyagok okosan

Az 5-6. osztályosoknak szóló, a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseire fókuszáló edukációs programot a BASF ludwigshafeni központja után először a délkelet-európai régióban, méghozzá Magyarországon, a hajdú-bihari megyeszékhelyen próbálhatják ki a diákok. A foglalkozáson a részt vevők megtanulhatják, milyen sokféle műanyag létezik, miért fontos, hogy a műanyaghulladékot típusonként szét tudjuk választani, és mi a jelentősége az újrahasznosításnak. Kiderül az is, mit nevezünk bioműanyagnak, és lehet-e műanyagokat növényi anyagokból előállítani.

Clever Foodies – Étkezz okosan!

A program során a gyerekek megtudhatják, miért egészségesek a zöldségek és a gyümölcsök, milyen folyadékkal lehet kimutatni a C-vitamin jelenlétét egy gyümölcsben és hogyan csoportosítjuk a vitaminokat, de kideríthetik azt is, hogy az orrunk vagy a szemünk dönti-e el, hogy mi tűnik finomnak és mi nem. A foglalkozásra 7-8. osztályos diákok jelentkezhetnek.

A programokra az iskolai csoportok jelentkezését a weboldalunkon keresztül várjuk. Egy időpontra maximum 32 gyermeket tudunk fogadni!
Kérjük, hogy részvételi igényüket a látogatás időpontja előtt legalább egy héttel jelezzék!

Bővebb információk a BASF-ről:  

Kölyöklabor

Hírlevél logo

Hírlevél-feliratkozás

Nem akarsz lemaradni semmiről? Iratkozz fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítünk a nálunk zajló programokról, legfrissebb eseményekről!