Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Újabb Agórás robotikasiker

Sorozatban harmadszor is megnyerte a Magyar Ifjúsági Robot Kupát az Agóra Robotics csapata. A budapesti megmérettetésen a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszámban a haladó kategóriában szerezte meg az első helyezést Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté, akik évek óta nagy sikereket aratnak a robotikaversenyeken az élményközpont színeiben. A címvédő aranyérmes debreceni csapat tagjai idén újra részt vehetnek az Európa-bajnokságon (hivatalos nevén: European RoboCup Junior Competition), amelyet nyáron Portugáliában rendeznek meg, és kvalifikációt szereztek a Bangkokban sorra kerülő világbajnokságra (International RoboCup Junior) is.
Az Agóra kezdő csapata, Vámosi Bendegúz és Vereb Tamás is eredményesen szerepelt a versenyen, ugyanis a Rescue Line Entry kategóriában bronzérmet vehettek át.
A Magyar Ifjúsági Robot Kupán a csapatok előre megépített robotokkal indulnak, amelyeknek egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kell adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezniük.

Agóra Robotics: Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté

Agóra Robotics Jr: Vámosi Bendegúz és Vereb Tamás

Felkészítők: Soha Rudolf Ferenc, Rusz Sándor