Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

littleBits – Legyél te is feltaláló!

Az elektronikus LEGO-ként is emlegetett littleBits olyan játék, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből. A mágnesekkel összepattintható lámpák, hangszórók, érzékelők mindenki számára elérhetővé teszik az elektronikai tervezést és prototípus-készítést. A fizikaórákról ismert párhuzamos és soros kapcsolások ijesztő világát megkerülve a littleBits készlettel nem áramkörök készíthetők, hanem azonnal elektronikus eszközök hozhatók létre, legyen az rajzoló robot, sütiszámláló, vagy automata buborékfújó!

A littleBits már 8 éves kortól kreatív önbizalmat ad, segíti az analítikus gondolkodásmód kialakulását és erősíti a csapatmunkát – azon túl, hogy elképesztően szórakoztató! Segítségével a gyerekek megtanulják, hogy a technológiáknak ne csak fogyasztói, hanem megalkotói is legyenek.

Az Agóra Tudományos Élményközpontban jött létre az ország második littleBits központja (Chapter-e), így rajtunk keresztül globális kihívásokat és különleges projekteket is elérhetnek az elektronika szerelmesei, sőt egyedi workshopokat is kínálunk.

A rendelkezésre álló 16 készlet segítségével egyszerre 32 fiatal tud játszani. Rendszeresen szervezünk hétvégenként littleBits foglalkozásokat, amelyekről a programjaink között tájékozódhatnak és littleBits klub is működik az Agórában.

Csatlakozz hozzánk a littleBits oldalán!