Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Plazmatányér

Mi történik, ha átmegy az úthenger egy plazmagömbön? Laposan is ugyanúgy létrejön az elektromos kisülés, ha megérinted a felületét vagy hangzavart keltesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan használjam?

Közelítsd meg az eszközt, várj pár pillanatot! A plazmatányér érzékelni fogja, ha ott vagy és automatikusan működésbe lép. Ekkor válaszd ki az egyiket a hangvezérléses és az automata érintéses mód közül a billenőkapcsoló segítségével! Nyugodtan érintsd meg a tányért, nem fog bajod esni! Hangvezérléses módban pedig tapsolj vagy kiálts neki, reagálni fog!

Mi történik?

A plazmatányér tulajdonképpen egy plazmagömb sík formában. Az eszközben a látogató közelségét egy ultrahangos távérzékelő észleli, mely egy bizonyos távolságon belül egy indítójelet bocsájt ki az arduino mikrokontrollernek, mely egy relén keresztül kapcsolja a plazmatányért. Az eszköz körül található, címezhető ledszalag jelzi a játékidőt és a pihenéshez szükséges időintervallumot is. (Ha lilára vált, akkor várnod kell, amíg teljesen elfogynak a ledek.) Mikor nincs látogató a plazmatányér közelében, az eszköz egy futófénnyel hívja fel magára a figyelmet.

Tudtad-e?

Az eszköz a WATCH program keretein belül készült.
Közreműködő diákok: Kóti Csilla, Lendvai Vera, Molnár Alexandra, Oláh Kitti
Mentor: Sándor Ádám