Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Cívis Álom II.

interaktív háromfordulós középiskolai természettudományos vetélkedő

Debrecen tudománytörténeti érdekességeinek feltárása és megismerése, a természettudományos ismeretek népszerűsítése, valamint a város környezettudatos jövőképének formálása egyaránt fontos része annak a versenynek, amelyet a Debreceni Tankerületi Központ és az Agóra Tudományos Élményközpont közösen indított útjára.

A háromfordulós természettudományos vetélkedőre a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő középiskolák diákcsapatai nevezhetnek. Az első forduló feladatlapjainak megoldásával párhuzamosan a jelentkezőknek két kötelező és egy szabadon választható témát kell kidolgozniuk, amelyeket a második fordulóban a saját iskolájukban prezentálnak, és onnan a legjobb csapatok jutnak a döntőbe. A pályamunkák értékelésénél a tudományos megalapozottság, a hitelesség és a kreativitás egyaránt számít.
Két évvel ezelőtt nagy sikerrel szervezte meg a Debreceni Tankerületi Központ a Déri Múzeummal közösen az első Cívis Álom című vetélkedőt, amelynek a középpontjában várostörténeti ismeretek álltak. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúttal is támogatja a kezdeményezést.

A Cívis Álom II. középiskolai természettudományos vetélkedő döntőjének 2020. április 7-én az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont, ahol minden résztvevő középiskolát egy ötfős csapat képvisel.

A vetélkedő felhívása ITT érhető el.