Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Agórás siker a csillagászati versenyen

Mindkét agórás fiatal bejutott a csillagászati diákolimpiai keretbe. A 2018. március 2-án és 3-án Debrecenben rendezett Országos Középiskolai Csillagászati Verseny döntőjén Csire Roland 4., Tófalusi Ádám pedig 8. helyezést ért el. A debreceni diákok ősz óta foglalkoznak intenzíven csillagászattal, a versenyre az Agóra szakkörén készültek fel, az élményközpont csillagásza, Zajácz György vezetésével. A fiatalok egyébként mindketten a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának tanulói.
A tavaly ősz óta tartó verseny előzetesen három selejtezőfordulóból állt, ezek eredményei alapján juthattak az országos döntőbe a csillagászat, űrfizika és űrkutatás iránt kiemelten érdeklődő, tehetséges diákok. A debreceni megmérettetésen legjobb teljesítményt nyújtó fiatalok alkotják a tízfős magyar olimpiai keretet, akik most megkezdik a felkészülést a 2018-as Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiára. A nemzetközi versenyt ősszel rendezik meg Kínában.

Agórás csapat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fotón balról jobbra: Zajácz György, az Agóra csillagásza, Csire Roland és Tófalusi Ádám versenyzők, valamint Kovács Gergő, az Agóra csillagásza.