Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

ICAROS VR

Ez az eszköz a játékot és a testmozgást ötvözi. Más számítógépes játékokkal szemben – ahol csak az ujjaidat használod – itt a teljes tested be kell vetni az irányításhoz. Az Icaros megdolgoztatja a vázizmokat és a vállizmokat, valamint fejleszti az egyensúlyérzéket. A szerkezet a legalább 140 cm, de legfeljebb 200 cm magas emberek számára megfelelő. 14 éves kortól és legfeljebb 100 kg-ig használható. 

A szerkezet egy Samsung Gear VR szemüveggel és egy Samsung Galaxy S7-es telefonnal működik, a „repülő” irányításához az impozáns szerkezetben és a telefonban lévő giroszenzorokat használja. A játék során szárnyalhatunk szabadon vagy átrepülhetünk karikákon különböző nehézségi fokozatokban. Az eszköz a külső szemlélők számára is megjeleníti a VR-ban zajló eseményeket, így láthatjuk, hogy barátaink, családtagjaink hogyan ügyeskednek.
A szerkezet szabadon mozgó csapágyakon nyugszik, nincs hidraulika vagy motor, testünk billentésével mi irányítjuk az eszközt. A csípő alátámasztása nélkül, a levegőben, csak térdtől lefelé és könyöktől felfelé támaszkodunk, így gyakorlatilag egy könnyített plank-helyzetben kell folyamatosan egyensúlyoznunk.
FIGYELEM! Az eszköz használata kitartást, fokozott állóképességet és sok gyakorlást igényel! A játék csak saját felelősségre használható, 14 éves kor fölött! Az eszköz szemüvegben nem vehető igénybe. Az eszköz használata rosszullétet okozhat! 

A programokhoz helyszíni regisztráció szükséges, és a részvételhez a belépőjegyen felül kiegészítő jegyet kell vásárolni a pénztárban!
A jegyek korlátozott számban kaphatók. Az alsó korhatár 14 év!

 

Ára: 500 Ft/15 perc
A jegyek korlátozott számban kaphatók a pénztárban. A jegy árát nem áll módunkban visszatéríteni!

Helyszín: – 1. emelet, Interaktív tér