Back to agoradebrecen.hu Európai Regionális Fejlesztési Alap

The project was realized with the support of European Regional Development Fund and Széchenyi 2020.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Csillagászati diákolimpiai felkészítő szakkör

Az Agóra Tudományos Élményközpont a magyar csillagászati diákolimpiai munkacsoporttal együttműködve ismét indít a nemzeti csillagászati-űrfizikai versenyre felkészítő szakkört a matematika és fizika terén tehetséges, a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődő középiskolás diákok számára. A foglalkozások során a feladatmegoldásokat segítő elméleti tudás megszerzése mellett gyakorlati ismereteik (távcsövek használata, égboltismeret) bővítésére is lehetősége van a résztvevőknek. A diákok felkészülését irodalomjegyzékkel, online segédanyagokkal és megoldásokkal ellátott gyakorló feladatsorokkal is segítjük. A verseny három selejtezőfordulóból áll, a tavaszi országos döntőbe kerülő, és ott a legjobb teljesítményt nyújtó fiatalok alkotják majd a magyar olimpiai keretet, akik azután megkezdik felkészülésüket a 2022-es Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiára.

Büszkék vagyunk rá, hogy az előző években az Országos Középiskolai Csillagászati Versenyek döntőin több olyan fiatal is bejutott a csillagászati diákolimpiai keretbe, akik az Agóra szakkörén készültek fel a megmérettetésre.

A nemzetközi diákolimpiákon 2011 óta vesz részt hazánk, azóta számtalan érmet és oklevelet kaptak már a magyar versenyzők. Az olimpia a tudás összemérésén felül mindig egy izgalmas kaland is, ahol a csapat tagjai megismerkedhetnek egy-egy ország kultúrájával, érdekes kirándulásokon, sport- és egyéb szórakoztató programokon vehetnek részt, és összeismerkedhetnek más országok hasonló korú és érdeklődésű fiataljaival.

A csillagászati szakkört 2021. októbert elsejétől péntekenként 16 órától tartjuk az Agóra Tudományos Élményközpontban. A szakkör ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 30. A jelentkezéseket a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címre várjuk.

További információk ITT olvashatók a versenyről.