Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Agóra klubok

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa – mi segítünk kibontakoztatni tehetséged!

Októbertől induló klubjaink

A robotika klubok mellett több természettudományos klub is indul az első félévben az Agórában. A 2019 októberétől 2020 január végéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 10.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 10.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is. A klubokba az indulás után is folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.

A jelentkezési lap INNEN letölthető.

Robotika klub kicsiknek
Szeretnél magad építeni egy járművet vagy egy dinoszauruszt? Ezeken a foglalkozásokon a legmodernebb, WeDo Robotics 2.0 készletek segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések.
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. október 2.

Kezdő robotika klub
Kóstolj bele a robotika világába a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms készletet mi biztosítunk, előfeltétel nincs.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. október 2.

Középhaladó-haladó robotika klub
Merülj el a robotika világában! Ebbe a robotika klubba azokat várjuk, akik már vettek részt nálunk robotika klubban, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson a többféle robotépítő készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívások révén, terepasztalon is tesztelhetsz. Bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk. A legjobbak akár a FIRST® LEGO® Leauge, RoboCupJunior vagy a World Robot Olympiad™ versenyeken is részt vehetnek. Jelentkezés 10 éves kortól.
Két időpont közül lehet választani.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. október 3.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. október 4.

Városálmodók
Természettudományos projektklub
Kíváncsi vagy, hogy mitől lehet okos egy város? Milyen alapvető épületek és technikai háttér szükséges egy város működtetéséhez? Legyél te is tervező és építsd meg álmaid városát!
Kutassunk együtt és találjuk ki, hogyan lehet egy élhető nagyvárost létrehozni! A klubfoglalkozáson a gyerekek egy terepasztalt építenek, nyomon követhetik, hogy a történelem során, miként fejlődtek a kisebb falvak nagyvárosokká, akár megapoliszokká és belekóstolhatnak a mérnöki munka szépségeibe, miközben felkészülnek egy izgalmas versenyre, a FIRST® LEGO® League Juniorra.
Jelentkezés 7 éves kortól 10 éves korig.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. október 4.

Tudósok nyomában
Kísérletezős klub
Ki lehet-e venni egy banán DNS-ét? Mennyivel érezzük kisebbnek a súlyunkat, amikor vízben mozgunk? Kell-e félnünk a szikráktól és a villámoktól? Mire használható a kamilla, a körömvirág vagy a levendula?
Minden klubfoglalkozáson megismerkedhetnek a gyerekek egy-egy híres tudós munkásságával, és maguk is elvégezhetnek néhány egyszerű kísérletet az adott témakörökben.
Jelentkezés 10 éves kortól 14 éves korig.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. október 3.