Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Kölyöklabor

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2016 szeptemberétől a BASF ismeretterjesztő programjának. A Kids’ Lab – Kölyöklabor célja, felkelteni a kisiskolások érdeklődését a kémia iránt, emlékezetessé tenni számukra az első találkozást egy laboratóriummal. A diákok biztonságos, kifejezetten gyerekek számára berendezett környezetben, játékos foglalkozásokon, védőfelszerelésben, szakember irányításával kísérletezhetnek. A Keep Cool! – Tartsd hidegen! című kísérletsorozat középpontjában a hőmérséklet áll. A gyerekek megvizsgálhatják, melyik anyag tartja meg legjobban a hőt, vagy hogyan változhatnak hő hatására a színek, és kipróbálhatják, hogyan lehet elektromossággal hűteni. A foglalkozás egy izgalmas történet köré épül: a résztvevők Dr. Buborék és barátai társaságában kalandozhatnak a kémia világában.

A kémiát népszerűsítő első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg a BASF németországi központjában Ludwigshafenben. Ma már a világ 33 országában, évente több mint 100.000 iskolás vehet részt a foglalkozásokon. Hazánkban öt éve működik az ismeretterjesztő program, amely budapesti helyszínek után most az Agórában folytatódik.

Az egyórás foglalkozásokra 2-4. osztályos iskolai csoportok jelentkezését várjuk a weboldalunkon keresztül. A foglalkozások hétköznap délelőttönként fél 9-kor és fél 11-kor kezdődnek. Kérjük, jelezzék, ha ettől eltérő időpontban szeretnének érkezni. A programon gyermekenként 800 Ft-os kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni.
Egy időpontra maximum 32 gyermeket tudunk fogadni!
Kérjük, hogy részvételi igényüket a látogatás időpontja előtt legalább egy héttel jelezzék!