Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

MIAZMA kuckó

Folytatódik az Egerben letelepedett amerikai oknyomozó újságíró, Jonathan Hunt története. A főszereplőt a 2006-ban megjelent Jumurdzsák gyűrűje című interaktív filmben ismerhettük meg. A MIAZMA, avagy az ördög köve című számítógépes kalandjátékban a helyszín Debrecen, Jonathan Hunt ezúttal a híres kabai meteorit rejtélyét próbálja megoldani az Atomki kutatóinak segítségével. Az Atomkiban, a Debreceni Református Kollégiumban és a belvárosban játszódó cselekmény során a játékosnak logikára, fizikai és természettudományos ismeretekre van szüksége a továbbjutáshoz. Végül kiderül, hogy a történelem során sokak sorsát befolyásoló ördögi „lebkő” mit tartalmaz: gyémántot, az örök élet elixírjét, egy eddig nem ismert elemet, vagy netán egy pusztító erejű miazmát.

A MIAZMA munkáit is Pierrot irányította, aki az új interaktív film producere, forgatókönyvírója és game-designere is egyben. A produkció rendezője ismét Komlós András, operatőre Khin András, gyártásvezetője Kun Richárd. Jonathan Hunt szerepében Görög Lászlót láthatjuk viszont, de olyan kiváló színészek is megjelennek a játékban, mint Gáti Oszkár, Kerekes Vica, Dunai Tamás vagy Dósa Mátyás.

A számítógépes kalandpályán az Agórában a film díszletei között mehetsz végig. Ehhez szükséged van egy belépési kódra, amelyet a pénztárban kaphatsz meg. A játékidő 20-25 óra. Ha szeretnél a rejtélyek végére járni, számíts rá, hogy többször vissza kell térned hozzánk! Az interaktív filmet az Agórába szóló belépőjeggyel próbálhatod ki, de válthatsz bérletet is.

A 2015-ben megjelent MIAZMA egy nonprofit vállalkozás, amely Az Atomki tudományos eredményeinek terjesztése és népszerűsítése: Megérthető-elérhető fizika című projekt keretében valósult meg.

A számítógépes kalandjátékról ITT olvashatsz részletesebben.

A MIAZMA magyar verziója letölthető az Atomki weboldaláról.