Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Kölyöklabor

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2016 szeptemberétől a BASF ismeretterjesztő programjának. A Kids’ Lab – Kölyöklabor célja, felkelteni a kisiskolások érdeklődését a kémia iránt, emlékezetessé tenni számukra az első találkozást egy laboratóriummal. A diákok biztonságos, kifejezetten gyerekek számára berendezett környezetben, játékos foglalkozásokon, védőfelszerelésben, szakember irányításával kísérletezhetnek.

A Keep Cool! – Tartsd hidegen! című kísérletsorozat középpontjában a hőmérséklet áll. A gyerekek megvizsgálhatják, melyik anyag tartja meg legjobban a hőt, vagy hogyan változhatnak hő hatására a színek, és kipróbálhatják, hogyan lehet elektromossággal hűteni. A foglalkozás egy izgalmas történet köré épül: a résztvevők Dr. Buborék és barátai társaságában kalandozhatnak a kémia világában.

A Clever Foodies- Étkezz okosan! című programban ugyancsak Dr. Buborékkal együtt kísérletezhetnek a diákok. A foglalkozás során a gyerekek bekukkanthatnak a finom ízek rejtelmeibe, kideríthetik például, hogy az orrunk vagy a szemünk dönti-e el, hogy mi tűnik finomnak és mi nem.

A kémiát népszerűsítő első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg a BASF németországi központjában Ludwigshafenben. Ma már a világ 33 országában, évente több mint 100.000 iskolás vehet részt a foglalkozásokon.

A Keep Cool! – Tartsd hidegen! foglalkozásokra 2-5. osztályos, míg a Clever Foodies – Étkezz okosan! programra elsősorban 6-8. osztályos iskolai csoportok jelentkezését várjuk a weboldalunkon keresztül. Az egyórás foglalkozáson gyermekenként 800 Ft-os kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni.
Egy időpontra maximum 32 gyermeket tudunk fogadni!
Kérjük, hogy részvételi igényüket a látogatás időpontja előtt legalább egy héttel jelezzék!