Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Gyereknapi hétvége az Agórában

Készíts a kémia segítségével színes virágokat és képeslapokat, vagy a littleBits készletekből olyan kütyüt, amely képes egy lufit a levegőben tartani. Ismerkedj meg az Agóra-tó élőlényeivel, vagy irányíts egy robotot!
Különleges tudományos kalandok, izgalmas foglalkozások és játékos feladatok várják a gyerekeket ezen a hétvégén az Agórában. Ha jó idő lesz, lehet a Napot is kémlelni távcsővel.
Időpont: 2017. május 27-28.
Az Agóra ezen a hétvégén kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.

gyereknapi programok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kémleld a napot!
Időpont: szombat és vasárnap 10:00-12:00
Helyszín: az Agóra előtti tér
Jó idő esetén az Agóra csillagászai kitelepülnek az épület elé a mobil naptávcsővel, amelyen keresztül a látogatók megcsodálhatják a Napot.

Színes kísérletek
Időpont: szombat és vasárnap 10:30, 11:30
Helyszín: kémialabor, földszint
Tényleg kék a kék filctoll, mitől barna a barna és hogyan bírhatjuk mozgásra a színeket egy papírlapon? A kémilaborban érdekes kísérletek segítségével a kisebbek színes virágokat, a nagyobbak képeslapokat készíthetnek.
A 10:30-kor kezdődő foglalkozást 5 éves kortól, a 11:30-kor kezdődőt pedig 8 éves kortól ajánljuk. A 20 perces programra egyszerre 20 látogatót tudunk fogadni. Regisztráció a helyszínen.

Robotok a pályán
Időpont: szombat és vasárnap 10:30, 13:30, 16:30
Helyszín: nagyelőadó
Vajon hogyan tudnak mozogni, megfordulni, vonalat követni, sőt akadályt kikerülni a robotok? Kukkants be a robotika világába!
A 30 perces robotika bemutatót 8 éves kortól ajánljuk.

Planetárium: A Földtől a Világegyetemig
Időpont: szombat és vasárnap 11:00
A teljeskupolás film a Világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kíséri végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát.
A programot 6 éves kortól ajánljuk.

Villám show
Időpont: szombat és vasárnap 12:00
Helyszín: nagyelőadó
Mik azok a szikrák, és hogyan jönnek létre a villámok? Miért van hangjuk és fényük? Milyen hatással vannak környezetükre és kell-e tőlük félnünk? A kísérleti bemutatón több fénykard is előkerül!
A programot 6 éves kortól ajánljuk.

Planetárium: Lehozzuk a csillagokat!
Időpont: szombat és vasárnap 14:00
A hatalmas kupola alatt az Agóra csillagásza tart előadást. A 20-25 perces programban a tavaszi csillagképekkel, az évszakok kialakulásával és a holdfázisokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Az előadást 6 éves kortól ajánljuk.

Fagyos kísérletek
Időpont: szombat és vasárnap 15:00
Helyszín: nagyelőadó
Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a felfújt lufi összezsugorodik, sőt akár egy banánnal is be tudjuk verni a szöget a fába. Próbáld ki nálunk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg!
A kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

Élet egy csepp vízben
Időpont: szombat 14:00, 16:00
Helyszín: hidrobiológia labor, földszint
Milyen állatok laknak egy csepp vízben? Szabad szemmel és mikroszkóppal feltérképezzük az Agóra-tó apró élővilágát, testközelből megismerjük a víziskorpiót, a szegélyes vidrapókokat, a mikroszkopikus amőbákat és az űrt is megjárt medveállatkákat.
A 30 perces foglalkozást 8 éves kortól ajánljuk. A programra egyszerre 20 látogatót tudunk fogadni. Regisztráció a helyszínen.

LittleBits: Legyél feltaláló!
Időpont: vasárnap 14:00, 16:00
Helyszín: fehér szeminárium terem, 1. emelet
A 45 perces foglalkozáson a gyerekek a littleBits készletekből készíthetnek vicces kütyüket, például olyan szerkezetet, amely képes egy lufit a levegőben tartani vagy buborékot fújni.
A foglalkozást 8 éves kortól ajánljuk. A programra egyszerre 16 látogatót tudunk fogadni. Regisztráció a helyszínen.

Planetárium: Visszatérés a Holdra
Időpont: szombat és vasárnap 17:00
A teljeskupolás film Google holdversenyéről szól, amelyben privát csapatok vetélkednek. Céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben egy magyar társaság is versenyben van.
A programot 6 éves kortól ajánljuk.