Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Agóra klubok

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa – mi segítünk kibontakoztatni tehetséged!

Februárban induló klubjaink

A robotika klubok mellett több természettudományos klub is indul általános- és középiskolásoknak februártól az Agórában. A 2017 május végéig-június elejéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 8.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra az agora@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is. A klubokba februárban még folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.
A jelentkezési lap ITT letölthető.

LEGO® robotika klub (kék)
Kóstolj bele a robotika világába a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms készletet mi biztosítunk, előfeltétel nincs.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 9.

Robotika klub (piros)
Merülj el a robotika világában! A középhaladó klubba azokat várjuk, akik már tisztában vannak a robotika alapjaival és szívesen bővítenék tovább ismereteiket. A foglalkozáson LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívásokon keresztül, terepasztalon is tesztelhetsz. Megismerkedhetsz a Tetrix készlettel is, a repülőgépalkatrész-minőségű fogaskerekek, motorok és szervók segítségével saját egyedi robotot fejleszthetsz, amelyet akár a LEGO® Mindstorms robotokkal is összekapcsolhatsz.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 10.

Robotika klub (fekete)
A haladó robotika klubba azokat várjuk, akik már jártak nálunk robotika klubba, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk és versenyeken is részt veszünk. A robotépítés mellett a robotfejlesztésbe is belekóstolhatsz a Tetrix készlet és az Arduino (Genuino) mikrokontrollerek segítségével.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 8.

Kis felfedezők
Ismeretterjesztő klub
Mi is az a szimmetria? Hogyan néz ki egy mágneses vonat és mi hozza mozgásba ezt a különleges járművet? Hogyan tudnánk hasznosítani a spagettit a fizikában? A kifejezetten kicsiknek szóló klubfoglalkozáson a gyerekek betekintést nyerhetnek a tudományok újabb rejtelmeibe. A klubhoz semmilyen előfeltétel nem szükséges (sem olvasás, sem számolás).
Jelentkezés 6 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-17:30
Első foglalkozás: 2017. február 9.

Legyél te is feltaláló!
littleBits klub
Eszedbe jutott már hogy, milyen jó lenne egy olyan lámpa, amit tapssal lehet működésbe hozni? Vagy egy olyan ébresztőóra, ami csak akkor kapcsol be, hogyha világos van? Esetleg építenél egy olyan kisautót, ami csak akkor indul el, ha hangos zaj van? A littleBits készletek segítségével a gyerekek minden héten más-más okos szerkezetet készíthetnek, igazi találmányokat, amelyek világítanak, mozognak, és mindig mást csinálnak.
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden kedden 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 7.

Játékos tudomány
Kísérletezős klub
Vajon hol “születnek” a folyók? Tényleg üvegből van az üvegangolna? Hogyan nézhet ki egy tegez? Milyen képződményt takarhat a moréna elnevezés? Fedezd fel velünk a természet csodáit és kapcsolódj be legújabb kísérleteinkbe!
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerda 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 8.

Csodálatos természet
Biosz klub
Építettél már saját sejtet? Tényleg tudod, mi a komposztálás? Kíváncsi vagy szabad szemmel nem látható élőlényekre? A biosz klub foglalkozásain a gyerekek megismerkedhetnek az emberi szervezet bonyolult, összehangolt működésével, a vizek rejtelmes világával, valamint a természet bioritmusával a csíráztatástól egészen a lebomlásig.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 9.

Nyomozás az Agórában
Helyszínelő klub
A klub résztvevői egymás után több rejtélyes bűnügy nyomába erednek. A tetteseket igazi tudományos módszerekkel, éles logikával és a klub során végzett laboreredményekkel leplezhetitek le. A nyomok alapján többek között vércsoportelemzést és mikroszkópos vizsgálatokat végzünk, elemezzük a cipő- és keréknyomokat, ujjlenyomatot azonosítunk, hogy felgöngyölítsük a bűntettet.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 9.

Irány a világűr!
Űrhajózási és csillagászati klub
Milyenek a hétköznapok a Nemzetközi Űrállomáson? Hogyan lesz valakiből űrhajós? Hogyan esznek, pihennek és milyen körülmények között dolgoznak az asztronauták? A klub középpontjában az űr áll, sorra vesszük a világűr felfedezésének mérföldköveit a távcső feltalálásától az űrszondák végső célpontjáig, és megismerjük a csillagászat rejtelmeit is.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 8.

Mindent a fényről!
Fotonklub
A foglalkozásokon megismerjük a fény természetét a szivárványtól és a Naptól kezdve a lézereken át a napelemekig. Megtudhatod, hogyan kelthetünk fényt, hogyan ejthetjük csapdába és hogyan hasznosíthatjuk azt úgy, ahogy teszik a növények is a Földön. Az is kiderül, mi a különbség a fényrészecskék és a fényhullámok között.
Jelentkezés 14 éves kortól.
Időpont: minden szerda 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 8.

A mindenség története
Téridő klub
A 14 milliárd évet felölelő klubfoglalkozásokon feltérképezzük, hogyan jutottunk el az Ősrobbanástól az emberig. Végigkövetjük a Világegyetem fejlődésének útját az első elemek keletkezésétől a csillagok és bolygók születéséig, majd megismerjük, hogyan épülnek fel a legegyszerűbb alkotóelemekből a nehéz elemek, illetve hogyan alakul és fejlődik tovább az élet.
Jelentkezés 14 éves kortól.
Időpont: minden kedd 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. február 7.