Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Agóra klubok

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa – mi segítünk kibontakoztatni tehetséged!

Februártól induló klubjaink

A robotika klubok mellett két komplex természettudományos klub indul a második félévben az Agórában. A 2019 februárjától május végéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 8.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is. A klubokba az indulás után is folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.

A jelentkezési lap INNEN letölthető.

 

Robotika klub kicsiknek
Szeretnél magad építeni egy versenyautót vagy egy repdeső madarat? Ezeken a foglalkozásokon a legmodernebb, WeDo Robotics készletek segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. A gyerekek megismerkedhetnek az elektronikus LEGO-ként is emlegetett littleBits szettekkel, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből: rajzoló robot, sütiszámláló vagy éppen automata buborékfújó.
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. február 6.

Kezdő robotika klub
Kóstolj bele a robotika világába a WeDo 2.0 és a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms készletet mi biztosítunk.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. február 6.

Középhaladó-haladó robotika klub
Merülj el a robotika világában! Ebbe a robotika klubba azokat várjuk, akik már vettek részt nálunk robotika klubban, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívások révén, terepasztalon is tesztelhetsz, bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk és versenyeken is részt veszünk. A robotépítés mellett a robotfejlesztésbe is belekóstolhatsz a Tetrix készlet és a Xiaomi Mitu szett segítségével.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Két időpont közül lehet választani.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. február 7.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. február 8.

Építs okosan!
Természettudományos projektklub
A foglalkozásokon LEGO® építőelemekkel és hozzájuk kapcsolható WeDo 1.0 és 2.0 készletek segítségével építjük meg és programozzuk a tudomány és a technika modern találmányait az okosautótól az űrrepülőig, a kalózhajótól az űrkompig, az okosotthontól a Mars-bázisig. Közben játékosan és vicces formában ismerjük meg a technológia vívmányokhoz kapcsolódó tudományos alapokat.
Jelentkezés 7 éves kortól.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. február 8.

Öveges professzor nyomában
Kísérletezős klub
Hogyan használhatunk egy vizespoharat nagyítónak vagy egy ingát időmérő eszközként? Miként segíthet az óránk hosszúságot mérni? Milyen hatással van a hőmérséklet a gázokra, folyadékokra és a szilárd anyagokra? Miért fontos a súrlódás, mi az a szabadesés, és mikor találkozhatunk a tehetetlenséggel vagy a fénytöréssel? A klubfoglalkozásokon a gyerekek egyszerű kísérletekkel derítenek fényt a fizika alapvető törvényszerűségeire.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2019. február 7.