Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Agóra klubok

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa – mi segítünk kibontakoztatni tehetséged!

Szeptemberben induló klubjaink

A robotika klubok mellett több természettudományos klub is indul általános- és középiskolásoknak 2017 szeptember közepétől az Agórában. 2018 január végéig 16 klubfoglalkozást tartunk, a foglalkozássorozaton való részvétel ára összesen 8.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont rendes nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is. A klubokba ősszel még folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.

A jelentkezési lap letölthető ITT.

Robotika klubok
Kóstolj bele a robotika világába! A klubfoglalkozásokon a kezdők játékos formában ismerkedhetnek meg a robotépítés és a modern programozás alapjaival a robotépítő készletek és a fantáziájuk segítségével. A középhaladók tovább bővíthetik ismereteiket és teljesen automatikusan működő, egyedi robotokat építhetnek. A robotokat különböző kihívásokon keresztül, terepasztalon is tesztelhetik a gyerekek. A haladók már a robotfejlesztésbe is elmerülhetnek a Tetrix készlet és az Arduino (Genuino) mikrokontrollerek használatával.
Jelentkezés 2. osztálytól.
Tervezett időpontok:
kezdő minden csütörtökön 16:30-18:00
kezdő-középhaladó minden péntek 16:30-18:00
középhaladó-haladó minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. szeptember 20.

Kis felfedezők
Ismeretterjesztő klub
Szeretnél egy saját buborékpálcát, amivel óriásbuborékokat lehet varázsolni? Tudod-e, hányféle színt lehet előcsalogatni káposztaléből vagy hogyan csábíthatjuk kertünkbe a pillangókat? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet paleontológusnak lenni és készítenél magad néhány „ősleletet”? A kifejezetten kicsiknek szóló klubfoglalkozáson a gyerekek betekintést nyerhetnek a tudományok rejtelmeibe. A klubhoz semmilyen előfeltétel nem szükséges (sem olvasás, sem számolás).
Jelentkezés 6 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-17:30
Első foglalkozás: 2017. szeptember 21.

Almás pite projekt
Kémiai kísérletezős klub
A klubfoglalkozásokon az almás pite hozzávalóival végzünk különféle izgalmas, tudományos kísérleteket. Hogyan tudjuk megkülönböztetni a főtt tojást a nyerstől anélkül, hogy feltörnénk? Vajon lehetséges a csúcsára állítani egy tojást? Miért lesz átlátszóból fehér a tojásfehérje? Mi a különbség a vaj és a margarin között? Mitől barnul meg az alma? Ilyen és ehhez hasonló kísérletekkel vár a klub, ahol a félév során sókristályokat és konyhai titkosírást is készítünk majd.
Jelentkezés 7 éves kortól.
Tervezett időpont: minden kedd 16:30-17:30
Első foglalkozás: 2017. szeptember 19.

Legyél te is feltaláló!
littleBits klub
Építettél már saját tervezésű riasztót? Vagy esetleg okos zseblámpát, ami praktikusan csak akkor világít, ha sötét van? A littleBits készletek segítségével a gyerekek minden héten más-más okos szerkezetet készíthetnek, igazi találmányokat, amelyek sípolnak, világítanak vagy éppen mozognak.
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden kedden 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. szeptember 19.

Játékos tudomány
Ismeretterjesztő klub
Hogy is nézhet ki egy tengelic vagy egy bíbic, és miért olyan érdekes alakú a meggyvágó csőre? Próbáltad-e már legyőzni a gravitációt; szívesen készítenél papírsárkányt vagy mini hőlégballont? Tudod-e, mi történik a sok szelektív hulladékkal és mi mindenre hasznosítható egy kiürült PET palack? Fedezd fel velünk a természet csodáit és kapcsolódj be legújabb kísérleteinkbe!
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerda 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. szeptember 20.

Irány a világűr!
Űrhajózási és csillagászati klub
Milyenek a hétköznapok a Nemzetközi Űrállomáson? Hogyan lesz valakiből űrhajós? Hogyan esznek, pihennek és milyen körülmények között dolgoznak az asztronauták? A klub középpontjában az űr áll, sorra vesszük a világűr felfedezésének mérföldköveit a távcső feltalálásától az űrszondák végső célpontjáig, és megismerjük a csillagászat rejtelmeit is.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. szeptember 20.

A víz titkai
Ismeretterjesztő klub
Mi tartja a víz felszínen testeket és a hatalmas fémhajókat? Miért zöldek az algák és milyen fura élőlények élnek a vizeink mélyén? Mennyi vízre van szüksége az emberi szervezetnek? Hogyan használhatjuk fel a víz erejét?
Ezeken a foglalkozásokon vizsgálódunk, számolunk, mérünk, hogy kiderítsük, miért is olyan fontos számunkra a víz és milyen körülmények uralkodnak a víz alatt.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2017. szeptember 21.