Vissza az agoradebrecen.hu-ra Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Széchenyi 2020 támogatásával valósult meg.

akadálymentes Akadálymentes verzió L +36 (52) 518-620 agora@agoradebrecen.hu

Agóra klubok

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa – mi segítünk kibontakoztatni tehetséged!

Októbertől induló klubjaink

A robotika klubok mellett egy komplex természettudományos klub indul az őszi félévben az Agórában. A 2018 októberétől 2019 január végéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 8.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is. A klubokba az indulás után is folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.

A jelentkezési lap INNEN letölthető.

 

Robotika klub kicsiknek
Szeretnél magad építeni robothelikoptert vagy egy éhes aligátort? Ezeken a foglalkozásokon a legmodernebb, WeDo Robotics készletek segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. A gyerekek megismerkedhetnek az elektronikus LEGO-ként is emlegetett littleBits szettekkel, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből: rajzoló robot, sütiszámláló vagy éppen automata buborékfújó.
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. október 3.

Kezdő robotika klub
Kóstolj bele a robotika világába a WeDo 2.0 és a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms készletet mi biztosítunk.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. október 3.

Középhaladó-haladó robotika klub
Merülj el a robotika világában! Ebbe a robotika klubba azokat várjuk, akik már vettek részt nálunk robotika klubban, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívások révén, terepasztalon is tesztelhetsz, bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk és versenyeken is részt veszünk. A robotépítés mellett a robotfejlesztésbe is belekóstolhatsz a Tetrix készlet és a Xiaomi Mitu szett segítségével.
Jelentkezés 10 éves kortól.
Két időpont közül lehet választani.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. október 4.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. október 5.

Bázis a Holdon
Természettudományos projektklub
Mindig is kíváncsi voltál rá, milyen lehet az élet a Holdon? Mire kell számítania annak, aki ott szeretne lakni? Kutassunk együtt és találjuk ki, hogyan lehet egy működőképes bázist létrehozni a Holdon! A klubfoglalkozáson a gyerekek egy terepasztalt építenek, belekóstolhatnak a robotika, biológia, fizika, csillagászat és a mérnöki munka szépségeibe, miközben felkészülnek egy izgalmas versenyre, a FIRST® LEGO® LEAGUE JR. programra. 
Jelentkezés 6 éves kortól 10 éves korig.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. október 5.